Tenis: Rafael Nadal, la a 90-a sa victorie în turneul de la Roland Garros
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tenis: Rafael Nadal, la a 90-a sa victorie în turneul de la Roland Garros

Tenismanul spaniol Rafeal Nadal a obţinut a 90-a victorie din cariera sa pe zgura de la Roland Garros, învingându-l cu 6-2, 6-3, 6-3 pe argentinianul Juan Ignacio Londero, după două ore şi 13 minute de joc, duminică, într-o partidă din optimile de finală ale celui de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

Nadal, numărul 2 mondial, care va împlini luni 33 de ani, îşi continuă astfel cursa pentru câştigarea celui de-al 12-lea său trofeu la competiţia pariziană.

Campionul iberic se va lupta pentru un loc în semifinale cu câştigătorul duelului dintre japonezul Kei Nishikori şi francezul Benoit Paire.

De menţionat că Rafael Nadal s-a calificat cu această ocazie pentru a 38-a oară în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam şi a urcat pe locul al patrulea în ierarhia all time a tenismenilor cu cele mai multe meciuri disputate într-o astfel de fază, depăşindu-l pe australianul Roy Emerson, precizează agenţia EFE.

Elveţianul Roger Federer este jucătorul cu cele mai multe prezenţe în sferturile de finală ale competiţiilor de Mare Şlem (54), urmat de sârbul Novak Djokovic (44) şi de americanul Jimmy Connors (41).
Similare
RECOMANDĂRI