Tenis: România - Zimbabwe 1-1, în Cupa Davis, după victoria lui Dragoş Dima
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tenis: România - Zimbabwe 1-1, în Cupa Davis, după victoria lui Dragoş Dima

Echipele masculine de tenis ale României şi Zimbabwe sunt la egalitate, 1-1, după ce Dragoş Dima l-a învins pe Takanyi Garanganga cu 6-3, 6-3, vineri, în Sala Polivalentă din Piatra-Neamţ, în primul tur din Grupa a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

După ce Marius Copil, prima rachetă a echipei României, a fost întrecut surprinzător în meciul de debut, Dima a reuşit să aducă un punct României, după un meci foarte bun în faţa celui mai valoros jucător zimbabwian, conform clasamentului ATP.

Dima (327 ATP) a trecut de Takanyi Garanganga (449 ATP) după o oră şi 23 de minute.

Românul a început în forţă şi a condus cu 3-0, avantaj pe care şi l-a păstrat până în finalul setului (6-3). În actul secund, Dima a făcut un break la 2-2, s-a desprins la 4-2, încheind setul cu un nou break, 6-3.

Dima a avut 3 aşi şi 1 dublă greşeală, iar Garanganga a reuşit 5 aşi, dar a comis şi 9 duble greşeli, numărul erorilor neforţate fiind enorm pentru african. Dima a servit excelent (81% puncte cu primul serviciu, 60% cu al doilea) şi nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând cele trei mingi de break ale zimbabwianului.

Pentru Dima a fost a doua sa victorie în Cupa Davis, după ce prima a reuşit-o în faţa unui marocan.

În prima partidă de la Piatra-Neamţ, Benjamin Lock (546 ATP) l-a învins neaşteptat pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5.

Sâmbătă 6 aprilie, de la ora 12:00 este programat meciul de dublu, dintre perechile Horia Tecău (33 ATP la dublu)/Florin Mergea (441 ATP la dublu) şi Benjamin Lock (259 ATP la dublu)/Courtney Lock (680 ATP la dublu), urmat de ultimele două meciuri de simplu, Copil - Garanganga şi Dima - Benjamin Lock.

Din echipa României mai face parte juniorul Filip Jianu.

Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi.

România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.
Similare
RECOMANDĂRI