TENIS | Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la US Open după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

TENIS | Sorana Cîrstea s-a calificat în turul al doilea la US Open după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (31 ani, 39 WTA) s-a calificat marţi în runda a doua a turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (24 ani, 31 WTA), cap de serie numărul 29, scor 7-6 (5), 3-6, 6-0.

Sorana a obţinut victoria în  două ore de joc.  În primul set, sportiva noastră a fost condusă cu 3-1 şi 4-2, dar a reuşit să întoarcă scorul. A ratat o minge de set la 5-4, iar apoi s-a impus în tiebreak.

În setul doi, Kudermetova a reuşit un break la 4-3 în favoarea sa, avantaj cu care a trimis meciul în decisiv.

Setul trei a fost controlat de Sorana, rusoaica nereuşind să câştige nici măcar  un ghem. Românca s-a impus cu 6-0, în doar 25  de minute.

În acest meci, Sorana Cîrstea a reuşit 3 aşi şi a comis 3 duble greşeli, în timp ce  Kudermetova a avut 6 aşi şi 6 duble greşeli. A fost echilibru la loviturile direct câştigătoare  - 30 Cîrstea, 31 Kudermetova -, dar sportiva noastră a greşit mai puţin, a avut 11 erori neforţate, faţă de 20 rusoaica.

Cîrstea îşi trece în palmares a doua victorie din doua meciuri disputate împotriva jucătoarei din Rusia, după ce a învins-o şi în 2015  în sferturi la Biarritz (ITF), scor 6-1, 6-4,.

Pentru accederea în turul doi, Sorana Cîrstea şi-a asigurat un cec de 115.000 de dolari şi 70 de puncte WTA.

În turul următor o  înfruntă pe americanca Shelby Rogers (28 ani, 43 WTA). Rogers a câştigat singura confruntare de până acum, cu 6-4, 6-4, în 2016, în semifinale la Rio de Janeiro.

Doar Sorana Cîrstea şi Simona Halep s-au calificat în turul doi la Flushing Meadows. Simona Halep a trecut de Camila Giorgi şi joacă miercuri cu Kristina Kucova din Slovacia.

Similare
RECOMANDĂRI