Tenismanul Radu Albot a debutat cu victorie la turneul ATP de la Montpellier
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tenismanul Radu Albot a debutat cu victorie la turneul ATP de la Montpellier

Tenismanul din Republica Moldova Radu Albot a debutat cu dreptul la turneul ATP de la Montpellier, Franţa.

Jucătorul de 29 de ani l-a învins pe germanul Philipp Kohlschreiber, cap de serie numărul 5, cu scorul 6-4, 6-3. Albot, aflat pe locul 90 mondial, îl va întâlni în runda a doua pe letonul Ernests Gulbis, locul 83 ATP.

Radu Albot s-a calificat în runda a doua în proba de dublu la ATP 250 „Open Sud de France”. El a făcut pereche cu spaniolul Marcel Granollers-Pujol, transmite IPN.

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi din Republica Moldova, atât de Asociaţia Presei Sportive din Moldova, cât şi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, şi în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câştigător la 14 turnee din seria Futures, individual, şi 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, şi 15 la dublu. Albot a obţinut primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).
Similare
RECOMANDĂRI