Tenismanul Radu Albot şi-a aflat adversarul de la Australian Open
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tenismanul Radu Albot şi-a aflat adversarul de la Australian Open

Tenismanul din Republica Moldova Radu Albot şi-a aflat astăzi, conform tragerii la sorţi, adversarul din primul tur de pe tabloul principal al primului turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open. Competiţia se va desfăşura la Melbourne, capitala statului australian Victoria.

Radu Albot va juca cu americanul Michael Mmox, în vârstă de 20 de ani. ”Este un jucător foarte ambiţios, reprezentant al tinerei generaţii. Are un serviciu foarte puternic. Voi căuta antidotul până la ziua meciului, alte argumente contra lui”, a declarat tatăl şi managerul jucătorului, Vladimir Albot.

Michael Mmox a câştigat în cariera sa două turnee ATP Challenger şi patru Futures. Sportivul ocupa la finele anului trecut locul 96 în clasamentul ATP. Radu Albot este poziţionat în ianuarie 2019 pe acelaşi loc în ierarhia mondială. La ediţia din anul trecut a turneului a evoluat, de asemenea, în prima rundă a turneului, fiind eliminat din concurs la această fază.

Radu Albot a fost inclus anul trecut în Top-10 al celor mai buni sportivi din Republica Moldova, atât de Asociaţia Presei Sportive din R. Moldova, precum şi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. Asta, în mare măsură, datorită calificării în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, şi în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot (29 de ani) este campion european Under-16, câştigător la 14 turnee din seria Futures, individual, şi 12 la dublu; învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, şi 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015) jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

Turneul Australian Open va demara pe 14 ianuarie şi se va încheia la 27 ianuarie. Acesta este primul din seria celor patru mari turnee de Mare Şlem: Roland Garros, Wimbledon şi US Open la care sunt admişi doar primii 128 jucători din lume în clasamentele din ajunul desfăşurării lor, transmite Moldpres.

Similare
RECOMANDĂRI