Tenismena Irina Begu s-a calificat în turul 2 al turneului de la Madrid
Sursa foto:Digi Sport Vizualizari:

Tenismena Irina Begu s-a calificat în turul 2 al turneului de la Madrid

Jucătoarea română de tenis Irina Begu (27 ani, 36 WTA) s-a calificat sâmbătă seara în turul al doilea al turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.685.828 euro, după ce a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, a cincea favorită, în două seturi - 6-3, 6-3.

Irina Begu  a trecut de Jelena Ostapenko (20 ani, 5 WTA), după o oră şi 24 de minute. Sportiva a reuşit un meci foarte bun, a alternat loviturile  şi şi-a dominat adversara, făcând-o pe campioana de la Roland Garros să greşească mult.

Begu a reuşit în acest meci 4 aşi, 8 lovituri direct câştigătoare şi 10 greşeli neforţate, în timp ce Ostapenko a avut  24 de lovituri direct câştigătoare, dar a comis şi 39 de erori neforţate.

Irina a avut procentaje la ambele servicii de peste 60 la sută (67%, respectiv 62%), în timp ce Jelena Ostapenko a avut sub  50% (47% la primul, 48% la al doilea).

Begu şi-a asigurat un cec de 36.775 euro şi 65 de puncte WTA, iar în turul al doilea o va înfrunta pe învingătoarea dintre Mihaela Buzărnescu şi rusoaica Maria Şarapova.

Alte două românce se află pe tabloul principal de simplu: Simona Halep, numărul 1 mondial, care o  înfruntă în primul tur pe rusoaica Ekaterina Makarova şi Sorana Cîrstea, care o va întâlni pe Katerina Siniakova (Cehia).

La dublu, Irina Begu face pereche cu Simona Halep şi vor juca în primul tur cu cuplul Nicole Melichar (SUA)/Kveta Peschke (Cehia). Cele două au câştigat, la începutul  anului, turneul de la Shenzen la dublu.

Tot la dublu, Mihaela Buzărnescu va evolua alături de franţuzoaica Alize Cornet, împotriva perechii Andreja Klepac (Slovenia)/María Jose Martinez Sanchez (Spania/N. 7), iar Sorana Cîrstea o va avea ca parteneră pe Sara Sorribes Tormo (Spania), ele evoluând împotriva  Juliei Goerges (Germania) şi Karolinei Pliskova (Cehia).

Similare
RECOMANDĂRI