Tenismena Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami
Sursa foto:Twitter/ Simona Halep Vizualizari:

Tenismena Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Miami (Statele Unite), dotat cu premii totale de 9.035.428 de dolari, luni, după o victorie cu 6-3, 6-3 în faţa americancei Venus Williams.

Halep (27 ani), numărul trei mondial, s-a impus într-o oră şi 13 minute. Românca a început în forţă şi a condus cu 3-0, dar Venus Williams a revenit şi s-a apropiat la un singur ghem, 3-2. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul, iar la 5-3 Halep a reuşit un nou break, încheind setul cu 6-3.

În actul secund, fiecare şi-a fructificat serviciul în primele două ghemuri, după care Halep s-a desprins la 4-1. În continuare s-a mers cu serviciul, Halep încheind conturile cu 6-3, după ce a salvat o minge de break.

Halep a bifat a patra victorie consecutivă, după ce a pierdut primele trei dueluri cu Venus Williams (38 ani, 43 WTA), triplă campioană la Miami Open. Americanca a reuşit să progreseze câte un ghem pe meci în cele patru partide cedate, ajungând la şase ghemuri câştigate.

Fiecare jucătoare a avut câte un as, Halep a comis patru duble greşeli, iar Williams două. Halep, care a avut procentaje foarte bune la serviciu, 75% la primul şi 69% la al doilea, românca a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 21 faţă de 16, iar Venus, mai multe erori neprovocate, 24 faţă de 16.

La câteva ore de la terminarea meciului, românca a postat un mesaj pe contul său de Twitter. „Voi fi fericită toată noaptea. Sunt foarte bucuroasă să mă întorc în sferturi, la turneul de la Miami Open”, a scris Halep pe pagina sa.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 182 de mii de dolari şi 215 puncte WTA, iar în sferturi va întâlni o jucătoare de tenis din China, Yafan Wang sau Qiang Wang, cap de serie numărul 18.
Similare
RECOMANDĂRI