Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tenismenul sârb Novak Djokovic a devenit primul finalist al turneului de Mare Şlem de la Melbourne

Tenismenul sârb Novak Djokovic a devenit primul finalist al turneului de Mare Şlem de la Melbourne. El l-a învins în prima semifinală pe elveţianul Roger Federer şi îşi aşteaptă adversarul care se va decide mâine, în meciul dintre Alexandr Zverev şi Dominik Thiem.

Al doilea favorit al Open-ului australian, Novak Djokovic, a trecut în minimum de seturi de Roger Federer, clasat pe locul trei mondial. Primul act a fost cel mai disputat. Federer a fost egalat după ce a condus cu 5 la 2, iar Djokovic a dus set-ul în tie-break impunându-se cu 7 la 1. În al doilea set, cei doi jucători au mers cap la cap până la scorul de 5 la 4 pentru tenismenul sârb, care a reuşit break-ul şi respectiv câştigarea actului secund. Djokovic şi-a menţinut ritmul ridicat al jocului şi în al treilea set, pe care l-a tranşat cu scorul de 6 la 3.

În această semifinală, Federer a reuşit mai multe lovituri direct câştigătoare, însă Djokovici a comis de două ori mai puţine erori neforţate şi a fost superior la procentajul punctelor obţinute în urma primului, dar şi celui de-al doilea serviciu.

Djokovic va juca finala cu învingătorul celei de-a doua semifinale, care se va disputa mâine între Dominik Thiem din Austria şi Alexandr Zverev din Germania. Austriacul l-a învins surprinzător în sferturi pe liderul mondial, Rafael Nadal din Spania. Zverev a trecut la rândul său de elveţianul Stanislas Wawrinka, triplu câştigător al turneelor de Mare Şlem, inclusiv la Melbourne acum şase ani.
Similare
RECOMANDĂRI