Tenisul este cel mai bine plătit sport din lume pentru femei. Ce venituri are Simona Halep
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tenisul este cel mai bine plătit sport din lume pentru femei. Ce venituri are Simona Halep

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams este cea mai bine plătită sportivă din lume în 2018, pentru al treilea an consecutiv, în timp ce Simona Halep, actualul lider al clasamentului WTA, ocupă poziţia a opta, conform datelor prezentate de revista economică americană Forbes.

Williams, care a revenit în competiţie în luna martie, după ce a adus pe lume o fetiţă, în toamna anului trecut, a câştigat doar 62.000 din tenis între iunie 2017 şi iunie 2018, dar a încasat în schimb 18 milioane dolari din contractele publicitare pe care le are cu diferite companii.

Serena, care speră să egaleze recordul de 24 de titluri de Mare Şlam deţinut de australianca Margaret Court, cu ocazia Openului Statelor Unite (27 august - 9 septembrie), a încasat de două ori mai mult decât orice altă sportivă, în afara terenului, conform Forbes.

De menţionat că Serena Williams a câştigat în total 86 milioane dolari din premii la turneele de tenis la care a luat parte pe parcursul carierei sale.

Daneza Caroline Wozniacki, care a cucerit anul acesta primul său titlu de Grand Slam, la Australian Open, ocupă poziţia secundă pe lista publicată de Forbes, cu 13 milioane dolari, în timp de deţinătoarea titlului la US Open, americanca Sloane Stephens, se află pe poziţia a treia în ierarhia câştigurilor din 2018, cu 11,2 milioane dolari. Spaniola Garbine Muguruza, cu 11 milioane dolari, şi rusoaica Maria Şarapova, cu 10,5 milioane, completează primele cinci locuri.

Românca Simona Halep, care domină ierarhia tenisului feminin, a câştigat în total 7,7 milioane dolari în acest an, aflându-se pe locul opt în clasamentul stabilit de Forbes. Din această sumă, 6,2 milioane dolari provin din premiile câştigate la turneele la care Simona a luat parte, iar restul de 1,5 milioane dolari din sponsorizări.

De la începutul carierei sale, reprezentanta ţării noastre a câştigat 27 milioane dolari la turneele la care a participat.

Clasamentul sportivelor cu cele mai mari venituri în 2018:
1. Serena Williams (SUA/tenis) 18,1 milioane dolari.
2. Caroline Wozniacki (Danemarca/tenis) 13 milioane
3. Sloane Stephens (SUA/tenis) 11,2 milioane
4. Garbine Muguruza (Spania/tenis) 11 milioane
5. Maria Şarapova (Rusia/tenis) 10,5 milioane
6. Venus Williams (SUA/tenis) 10,2 milioane
7. P.V. Shindu (India/badminton) 8,5 milioane
8. Simona Halep (România/tenis) 7,7 milioane
9. Danica Patrick (SUA/automobilism) 7,5 milioane
10. Angelique Kerber (Germania/tenis) 7 milioane

 

Similare
RECOMANDĂRI