Trei judocani din Repubica Moldova au cucerit aurul la Europenele rezervate veteranilor
Sursa foto:britishjudo.org.uk Vizualizari:

Trei judocani din Repubica Moldova au cucerit aurul la Europenele rezervate veteranilor

Judocanii din Republica Moldova Constantin Brânză (60 kg), Mihail Malear (100 kg) şi Viorel Marinescu (plus 100 kg) au devenit campioni europeni de veterani la Glasgow, Marea Britanie.

Constantin Brânză (categoria de vârstă plus 70 de ani) a repurtat patru victorii în calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere.  El a consumat în acest scop în total 2 minute şi 54 de secunde din cele 16 minute rezervate conform regulamentului. Mihail Malear (categoria de vârstă plus 75 de ani) a obţinut trei victorii pentru care i-au fost necesare aproximativ 4 minute. Viorel Marinescu, categoria de vârstă A-5, i-a învins, în ordine, pe Laszlo Szoks (Ungaria) după 18 secunde de la începerea meciului, în 35 de secunde pe Ştefan Cristescu (Austria) şi pe  Rob Kroonen (Olanda) după un minut şi 32 de secunde de luptă pe tatami.
 
Al patrulea reprezentant al echipei naţionale, Vladimir Preguza (categoria de vârstă A-7) a fost învins în primele două partide disputate. El a debutat la Europene.
 
Mihail Malear a obţinut al 5-lea titlu de campion european. Constantin Brânză s-a învrednicit cu al patrulea titlu, iar Viorel Marinescu a obţinut al treilea titlu de campion european.
 
Participanţii au fost repartizaţi, conform vârstei, în nouă categorii. Prima începe de la 40 de ani. Ultima, este de plus 75 de ani, scrie MOLDPRES.
Similare
RECOMANDĂRI