Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Turneu de lupte de talie mondială, la Chişinău

Peste 180 de sportivi din 12 ţări ale lumii au venit în Republica Moldova la Turneul Internaţional de lupte greco-romane, rezervat cadeţilor - "Invită Nicolae Grehov". Competiţia aflată la a opta ediţie s-a desfăşurat la Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naţionale din Chişinău.

Cei mai buni luptători, la categoria de vârstă Cadeţi, din România, Germania, Italia, Suedia sau Ungaria au venit să-şi măsoare forţele la  Chişinău. În premieră, la competiţie au fost prezenţi şi luptători din Statele Unite ale Americii. 

„Îmi place acest turneu. Sunt luptători foarte buni. Mă simt foarte bine aici, Îmi place şi oraşul”, a spus OE AARONS, luptător din SUA.

„Este un turneu foarte interesant, care a adunat luptători din toată lumea, totul este super. Adversarii sunt foarte buni, mai ales cei din Republica Moldova şi Ungaria. Avem în faţa mulţi adversari bine pregătiţi”, a declarat Robin din Suedia.

„Este un nivel foarte mare de competitivitate, foarte greu turneul, adversari puternici”, a menţionat  ANTONIO BASCO, luptător din România.

În finala categoriei de 71 de kg au ajuns doi sportivi din Republica Moldova. Alexandru Solovei l-a învins la limită pe Mihai Guţu.

„Concursul a fost destul de tare, la nivel destul de înalt, până în finală am luptat destul de bine, şi acuma. Cu un reprezentant din Moldova care m-a bătut”, a spus MIHAI GUŢU, luptător din Republica Moldova.

În total, Republica Moldova a fost reprezentată de 80 de sportivi.
 
„Majoritatea ţărilor au venit cu loturile naţionale, de asta nivelul este foarte înalt. E o etapă de pregătire pentru lotul naţional de cadeţi, pentru campionatele Europene şi Mondiale ce vor urmam dar înainte de toate va fi campionatul Naţional în care vom face selecţia pentru campionatul European”, a precizat ROMAN ZGARDAN, organizator.

Turneul internaţional "Invită Nicolae Grehov" este la a opta ediţie.


 
Similare
RECOMANDĂRI