UEFA va creşte finanţarea pentru dezvoltarea fotbalului feminin
Sursa foto:dcnews Vizualizari:

UEFA va creşte finanţarea pentru dezvoltarea fotbalului feminin

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a anunţat că va majora contribuţia sa financiară pentru proiectele de dezvoltare a fotbalului feminin cu 50% începând cu 2020, relatează Reuters.

Prin programul Hat-Trick pentru cele 55 de federaţii europene, proiectele de dezvoltare a fotbalului feminin includ o susţinere financiară de 100.000 euro pe an pentru fiecare naţiune. Cifra va creşte la 150.000 euro.

''Potenţialul pentru fotbalul feminin este nelimitat şi având în vedere acest aspect, UEFA a făcut pasul de a creşte fondurile disponibile pentru federaţiile naţionale care să le ajute să obţină o îmbunătăţire a jocului feminin'', a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

De când a fost ales preşedinte al UEFA în 2016, slovenul Ceferin a încercat să revitalizeze fotbalul european, inclusiv prin separarea finalelor Ligii Campionilor începând cu 2019. Cele două evenimente erau găzduite de acelaşi oraş. Anul viitor, finala Ligii Campionilor la feminin va avea loc la Budapesta, în timp ce versiunea masculină va avea loc la Madrid.

Din 2004, UEFA a investit prin programul Hat-Trick, alimentat cu bani de la EURO masculin, peste 1,8 miliarde euro în dezvoltarea fotbalului feminin. Forul european a ajutat federaţiilor să construiască centre de pregătire naţionale de pregătire şi să dezvolte proiecte Grassroots.

Similare
RECOMANDĂRI