Un afacerist din Republica Moldova negociază pentru a deveni proprietarul clubului italian de fotbal AC Milan
Vizualizari:

Un afacerist din Republica Moldova negociază pentru a deveni proprietarul clubului italian de fotbal AC Milan

AC Milan îşi schimbă din nou patronul. Presa italiană anunţă că Alexandr Jucov (52 de ani), originar din Republica Moldova, vrea să preia pachetul majoritar de acţiuni al milanezilor.

Clubul este în acest moment în proprietatea americanilor de la Elliott Management, care l-au "răscumpărat" în iulie 2018, în momentul în care chinezul Yonghong Li nu a reuşit să reeşanoneze un împrumut, scrie DigiSport.

Înainte de asta, "diavolii" au fost, timp de peste 30 de ani, în proprietatea fostului prim-ministru italian, Silvio Berlusconi.

"Alexander Jucov , un om de afaceri de top, originar din Republica Moldova şi fondator al World Lab Technologies, şi-a exprimat interesul de a achiziţiona majoritatea acţiunilor lui AC Milan, club din Serie A.

Această achiziţie va împlini dorinţa de mai mult timp a domnului Jucov, aceea de a fi implicat activ în sport ca afacere, care a adoptat accelerat noi tehnologii şi măsurători pe bază de date metrice", se arată în comunicatul eliberat de compania lui Jucov, citat de presa italiană.

Negocierile pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni urmează să înceapă curând şi vor fi mediate de una dintre cele mai mari companii din lume.

Compania condusă de Jucov se bazează pe cercetarea şi dezvoltarea de noi tehnologii în energia regenerabilă, mobilitate sustenabilă, logistică şi proiecte de infrastructură.


 

Similare
RECOMANDĂRI