Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Un imens scandal cu acuzaţii, după meciul de aseară dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir

Un imens scandal cu acuzaţii de rasism după meciul de aseară dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir. Arbitrul de rezervă, românul Sebastian Colţescu, este acuzat că l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru''. Un alt român, arbitrul de centru Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez. Meciul a fost anulat după ce echipele au părăsit terenul. Ceea ce a urmat este o adevarată furtună.

Cel de-al patru arbitru, Sebastian Colţescu i-a cerut în min. 16 lui arbitrului de centru Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu. Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, si l-a intrebat dacă ar fi făcut la fel dacă Era o persoana de culoare alba. Cele doua echipe au parasit terenul de fotbal astfel ca partida a fost reprogramata.

Echipa ISTANBUL BAŞAKŞEHIR: "În meciul cu Paris Saint-Germain, fotbaliştii noştri au decis să iasă de pe teren din cauza exprimării rasiste (pe care al 4-lea arbitru Sebastian Colţescu a folosit-o la adresa antrenorului nostru asistent Pierre Webo. #Nu rasismului".)

Echipa PARIS SAINT-GERMAIN: "Orice formă de rasism este împotriva valorilor promovate de Paris Saint-Germain,( de preşedintele clubului, de personalul şi jucătorii săi".

Scandalul care a facut inconjurul lumii a starnit reactii dure si din partea presedintelui Turciei care a transmis un mesaj pe twitter.

RECEP ERDOGAN, preşedintele Turciei: "Condamn ferm remarcile rasiste la adresa lui Pierre Webo, membru al staff-ului tehnic al lui Başakşehir. Sunt convins că UEFA va lua măsurile care se impun. Condamnăm fără drept de apel rasismul şi discriminarea în sport şi în toate domeniile".

Si ministrul sportului din Franta, romanca, ROXANA MĂRĂCINEANU, saluta decizia anularii meciului dupa controversa din teren: "Sportivii au luat o decizie istorică faţă de o atitudine considerată inacceptabila. O expresie a rasismului ordinar. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut puternicul simbolism al gestului şi solidaritatea lor".

Ministrul Sportului  Ionut Stroe, asteapta rezultatul anchetei si isi cere scuze public pentru scandalul de la Paris.

IONUŢ STROE, ministrul tineretului şi sportului, România: "Condamn cu fermitate orice fel de exprimare sau orice fel de declaraţie care poate fi interpretată ca fiind rasistă sau xenofobă sau discrimantorie pe alte criterii, dacă a fost cazul de aşa ceva, eu îmi cer scuze în numele sportului românesc."

Si Federaţia Română de Fotbal a precizat intr-un comunicat pe site-ul sau ca aşteaptă raportul forului de la Nyon si spune ca se delimitează ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă. Este pentru prima data in istoria competitiei cand un meci a fost suspendat din aceasta cauza. Forul continental a anunţat că o anchetă amănunţită va fi demarată imediată în legătură cu incidentul.
 
Similare
RECOMANDĂRI