Un turneu internaţional de muaythai ar putea fi organizat în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un turneu internaţional de muaythai ar putea fi organizat în Republica Moldova

În Republica Moldova, în comun cu partea ucraineană, ar putea fi organizat un turneu internaţional de muaythai. Federaţia Sportivă Naţională de Box Thailandez Muaythai poartă discuţii în acest sens cu colegii din Ucraina.

În cadrul unei conferinţe de presă la IPN, vicepreşedintele Federaţiei, Andrei Grosu, care este şi antrenor, a declarat că organizarea turneului internaţional de muaythai se află în proces de examinare. Acesta ar putea fi desfăşurat în parteneriat cu colegii din Ucraina, întrucât, potrivit antrenorului, partea ucraineană este o putere în acest gen de sport.

În cadrul conferinţei, preşedintele Federaţiei Sportive Naţionale de Box Thailandez Muaythai, Artur Grosu, a prezentat rezultatele sportivilor moldoveni de la Campionatul Mondial de Muaythai rezervat juniorilor, care a avut loc în perioada 2-10 august, în Thailanda, Bangkok. Luptătorii moldoveni au reuşit să obţină o medalie de aur, două de argint şi patru medalii de bronz. În clasamentul final pe echipe, Moldova s-a plasat pe locul 11 din 86 de ţări.

Printre sportivii care au adus medalii acasă este debutantul Vladimir Ogorodnicov, care a reuşit să obţină aurul. Sportivii David Chiperi, care participă pentru a doua oară, şi Marius Covali, care participă pentru a treia oară, au obţinut medalii de argint, ca şi în anii precedenţi. Gheorghe Pleşca, Liviu Titică, Igor Duca şi Andrei Avramov, unul dintre cei mai tineri reprezentanţi, s-au întors acasă cu medalii de bronz.

Proaspăt întorşi de la competiţie, sportivii deja îşi fac planuri să participe la următorul Campionat Mondial de Muaythai rezervat tineretului, care va avea loc vara viitoare în Antalya, la sfârşitul lunii iunie. Până atunci, sportivii vor participa la sfârşitul lunii august a anului curent la Cupa Mării Negre în oraşul Odesa, Ucraina. De asemenea, este planificată participarea la competiţii în sportul înrudit – K 1 şi anume Campionatul European la K-1, care va avea loc la începutul lunii octombrie.

Muaythai este un sport naţional thailandez, fiind un stil de luptă derivat din artele marţiale tradiţionale thailandeze care implica folosirea pumnilor, picioarelor, coatelor şi genunchilor. 
Similare
RECOMANDĂRI