US Open se încheie cu o mare surpriză şi cu un scandal la fel de mare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

US Open se încheie cu o mare surpriză şi cu un scandal la fel de mare

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, a câştigat sâmbătă turneul US Open 2018, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, cu scorul de 6-2, 6-4.

 US Open se încheie astfel cu o mare surpriză, iar Serena Williams ratează şansa de a intra în Cartea Recordurilor, cu cele mai multe titluri la Flushing Meadows în era Open.

Naomi Osaka, în vârstă de 20 de ani, s-a impus într-o oră şi 19 minute în faţa fostului lider mondial, care va împlini luna aceasta 37 de ani. Trofeul de sâmbătă este primul de grand slam pentru Naomi Osaka şi al doilea din carieră, după cel obţinut la Indian Wells, tot în 2018. Sportiva, denumită adesea şi „noua Serena”, este prima japoneză câştigătoare a unui titlu de grand slam.
 

Născută dintr-o mamă japoneză şi un tată originar din Haiti, jucătoarea niponă de 1,80 metri trăieşte în Statele Unite de la vârsta de trei ani, având reşedinţa în Florida. Naomi Osaka are ceva din alura Serenei Willimas, dar şi ceva din jocul americancei, serviciul - primul peste 180 de kilometri pe oră - şi loviturile puternice. Japonezei îi place jocul ofensiv şi loveşte destul de bine atât cu dreapta, cât şi cu reverul. Este motivul pentru care, entuziasmaţi şi de tinereţea ei, jurnaliştii au numit-o „noua Serena”.

 „Mama a sacrificat multe pentru mine şi înseamnă mult. Îi place să privească meciurile. Tata nu se uită la meciuri, doar se plimbă”, a spus Naomi Osaka după finala de la US Open. 

Pentru Serena Williams, care spera ca US Open să consfinţească revenirea sa în prim-planul tenisului mondial, aceasta este a doua finală de Grand Slam consecutivă pierdută în 2018, după cea de la Wimbledon. Serena Williams a ratat şansa să o egaleze pe Margaret Court, care a câştigat 24 de turnee de Grand Slam în carieră, şi totodată a pierdut ocazia de a fi jucătoarea cu cele mai multe trofee la US Open. Americanca are şase titluri la Flushing Meadows, fiind la egalitate cu  compatrioata sa Chris Evert. Serena Williams s-a impus în 1999, 2002, 2008, 2012, 2013 şi 2014.

Finala US Open 2018 rămâne memorabilă însă şi printr-un uriaş scandal. Williams şi-a pierdut cumpătul în trei rânduri, în timpul finalei de la Flushing Meadows, fiind avertizată de fiecare dată. În setul doi, Serena Williams a făcut o criză de nervi şi a avut o dispută cu arbitrul de scaun, ceea ce i-a atras o penalizare de un game. A fost nevoie şi de intervenţia supervizorilor pentru a o calma pe americancă.

Similare
RECOMANDĂRI