VIDEO. Activistele Pussy Riot au revendicat incidentul din timpul finalei Cupei Mondiale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Activistele Pussy Riot au revendicat incidentul din timpul finalei Cupei Mondiale

Formaţia punk din Rusia Pussy Riot a revendicat incidentul petrecut în timpul finalei Cupei Mondiale dintre Franţa şi Croaţia, desfăşurate duminică la Moscova, în care patru persoane au pătruns pe teren, spunând că a fost un protest împotriva opresiunii politice din Rusia, informează DPA.

Patru persoane îmbrăcate în haine care semănau cu vechi uniforme de poliţie ruseşti au pătruns pe teren în minutul 52 al partidei, în timp ce Croaţia se afla în atac. Unul dintre intruşi a bătut palma, în semn de salut, cu atacantul francez Kylian Mbappe.




La scurt timp după incident, formaţia Pussy Riot a postat un mesaj pe Twitter şi Facebook în care confirma că patru activişti de-ai săi au pătruns pe teren şi care se încheia cu o listă de revendicări printre care ''Eliberaţi toţi prizonierii politici!'' şi ''Opriţi arestările ilegale din timpul mitingurilor!''.



Activistele au solicitat, de asemenea, puterii de la Kremlin ''să permită competiţia politică''. Preşedintele actual Vladimir Putin se află la putere în funcţia de preşedinte sau prim-ministru din anul 1999 şi a fost reales preşedinte cu o majoritatea covârşitoare în luna martie.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Moscova a declarat pentru agenţia de presă naţională TASS că ''trei fete şi un tânăr'' au fost reţinuţi. ''Aceştia au fost duşi la o secţie de poliţie locală'', a mai spus acesta.

Formaţia Pussy Riot este cunoscută pentru criticile directe aduse lui Putin în timpul spectacolelor, motiv pentru care două dintre membrele sale au fost arestate de autorităţi în 2012, generând revolta comunităţii internaţionale.

Protestul din timpul finalei este o lovitură de imagine pentru Putin care, împreună cu preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a elogiat cu mult entuziasm organizarea Cupei Mondiale. Preşedintele rus a spus duminică că întrecerea sportivă a schimbat percepţia asupra Rusiei ''distrugând miturile şi prejudecăţile''.

Similare
RECOMANDĂRI