Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Cei mai buni sportivi din Anenii Noi au fost apreciaţi la Gala Sportului

Performanţele în sport au fost apreciate şi la Anenii Noi. În raion sunt sportivi de excepţie, premianţi la campionatele republicane, europene şi chiar mondiale. Tinerii din Anenii noi s-au remarcat în 2017 la lupte libere, caiac-canoe, box, sambo şi, desigur, fotbal.

Au muncit mult, iar acum culeg laurii. Printre cei premiaţi la Gala Sporturilor se regăsesc Oleg Nuţa, din Mereni, şi Ana Plămădeală, din Puhăceni, ambii campioni mondiali la caiac-canoe.
 
Şi echipa de fotbal feminin under 16 a avut un an de succes, fetele reuşind să devină campioane ale Republicii Moldova. Faimă în lume a capătat şi Ion Topală, deţinător al locului 7 la campionatul mondial de lupte libere.
 
Pe parcursul anului 2017 au fost alocate 50 de mii de lei pentru finanţarea deplasărilor sportivilor. Alte 20 de mii de lei au fost alocate pentru cumpărarea unei bărci moderne atât de necesară membrilor lotului olimpic de caiac-canoe. Iar pentru premierea celor mai buni sportivi, consiliul raional Anenii Noi a alocat peste 40 de mii de lei, sumă dublă faţă de anul trecut.
 
Şi fotbaliştii din Anenii Noi au fost premiaţi de federaţia de profil. Peste două mii de locuitori ai raionului practică acest sport. Cei mai buni au primit diplome şi cupe. Iar anul 2018 se arată promiţător. Autorităţile raionale îşi propun să investească într-un teren artificial de fotbal, dar să vină şi cu un proiect de construcţie a unei săli sportive. 
Similare
RECOMANDĂRI