Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Maratonistul Iulian Bercu a participat la două curse, în România şi Elveţia, în aceeaşi săptămână, a alergat 25 de ore continuu

O voinţă de fier învinge orice obstacol. O demonstrează şi maratonistul basarabean Iulian Bercu, întors recent de la două curse, desfăşurate în România şi Elveţia. Cum e să alergi 25 de ore continuu, prin soare şi zăpadă, în aceeaşi zi, aflăm din reportajul ce urmează.

Două ultramaratoane montane în aceeaşi săptămână. E mult chiar şi pentru un sportiv de performanţă, însă basarabeanu Iulian Bercu spune că s-a încăpăţânat să participe la ambele. Mai mult decât atât, la prima competiţie, din România, participanţii au trebuit să urce de trei ori înălţimea de 2.500 metri a Vârfului Omu. O condiţie specială este că echipele, formate din doi sportivi, sunt descalificate dacă ei se îndepărtează mai mult de 50 de metri unul de altul.
 
Cu umor si perseverenta. Aşa spune Iulian ca reuseşte, de fiecare dată, să treacă de un nou traseu. A doua cursă incheiata cu brio de basarabean a fost Ultramaratonul Eigel, din Alpii Elveţieni. Sportivul a reuşit să termine în primii 100 din cei peste 800 de participanţi, dupa 21 de ore alergate continuu. Bonus, in aceasta competitie, a fost nu doar medalia de la final ci si peisajele care iti taie respiratia.
 
In trei ani de cand alearga, Iulian a participat la peste 60 de maratoane şi ultramaratoane. A slabit cateva zeci de kilograme si şi-a insusit multe lectii de viata.
 
Dorinta oamenilor de a participa la maratoane este in continua crestere in Republica Moldova. Daca nu ar exista, insa, fotografiile si filmarile de pe retelele sociale, ar alerga de trei ori mai putini oameni, glumeste sportivul. 
 
Şi cifrele vin să confirme acest lucru. La Transilvania 100, o competitie extrema care a avut loc in acest an, au participat peste 100 de basarabeni Iar pentru traseul din Kapadokia, Turcia, care va avea loc in septembrie, s-au inregistrat deja peste 30 de cetateni din Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI