Sursa foto:blacknews.ro Vizualizari:

VIDEO. Jocurile Olimpice de Iarnă din Coreea de Sud. Comandourile speciale se antrenează împotriva ameninţărilor de securitate

Peste două săptămâni începe, în Coreea de Sud, Olimpiada de Iarnă şi, ca în cazul oricărui eveniment major, securitatea este principala preocupare. Comandourile speciale ale poliţiei sud-coreene au organizat o demonstraţie a tehnicilor de luptă folosite pentru siguranţa participanţilor la evenimentul sportiv.

Neutralizarea unei potenţiale luări de ostatici a fost unul dintre scenariile de securitate luate în calcul de forţele sud-coreene care se pregătesc intens pentru Olimpiada de iarnă.

Comandourile speciale ale poliţiei au organizat antrenamente publice în care au mai dejucat acţiuni ale unor trăgători izolaţi sau au dezamorsat dispozitive explozive.

Peste 13 mii de poliţişti vor fi mobilizaţi la Pyeongchang pentru a asigura securitatea jocurilor olimpice.

La eveniment va participa şi cea mai mare delegaţie nord-coreeană din istorie care pe lângă sportivi va include şi oficiali de partid, artişti şi jurnalişti.

Poliţia sud-coreeană lucrează îndeaproape cu agenţiile de informaţii din toată lumea şi a creat deja o listă cu peste 30 de mii de persoane considerate ca fiind ameninţare şi cărora le este interzis să intre în ţară.

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang se vor desfăşura în perioada 8 - 25 februarie.

Similare
RECOMANDĂRI