VIDEO. Oamenii de la microfon. Jurnaliştii sportivi de la TVR au comentat meciurile de la CM de Fotbal
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Oamenii de la microfon. Jurnaliştii sportivi de la TVR au comentat meciurile de la CM de Fotbal

Timp de o lună, echipa de jurnalişti sportivi ai Televiziunii Române a parcurs mii de kilometri pentru a transmite publicului telespectator cât mai mult din atmosfera de pe stadioanele Mondialului din Rusia. Liviu Iurea a stat de vorbă cu fiecare dintre ei.

Mulţi telespectatori îi ştiu pe colegii de la Sport din comentariile meciurilor Campionatului Mondial de Fotbal. De acolo, din cabina comentatorilor, Florin Mihoc, Marian Olaianos şi Emil Hossu - Longin au ştiut să treacă peste stress-ul şi emoţiile trasmisiunilor în direct şi să redea cât mai fidel atmosfera de pe stadion.

Florin Mihoc - comentator sportiv: "Este o presiune atât de mare pe care ţi-o dă publicul, pe care ţi-o dă atmosfera, ţi-o dă anvergura evenimentului, la care se adaugă presiunea de acasă. Ştii că ai milioane de oamani care te urmăresc, ştii că terasele sunt pline, ştii că toată lumea este cu ochii pe ţine. Şi atunci, din toate astea, tu trebuie să rămâi calm".

Comentatorii sportivi ai Televiziunii Române au transmis de pe stadioanele de la Soci, Nijnii Novgorod, Sankt Petersburg şi Moscova. De multe ori au făcut naveta pe distanţe de sute de kilometri - o provocare pentru mulţi jurnalişti care trebuie să acopere oraşe situate foarte departe unul de altul.

Marius Olaianos - comentator sportiv: "Ce mă impresionează şi sper să nu am gura pocită - lipsa de incidente. Au fost nişte incidente cu nişte suporteri croaţi, din câte am înţeles, dar ele sunt izolate. Mă simt mult mai în siguranţă aici decât m-am simţit în Brazilia, de exemplu, sau în Africa de Sud".

Chiar dacă gazdele s-au străduit să fie totul impecabil, cel puţin din punct de vedere organizatoric, la unele capitole încă ar mai trebui lucrat.

Emil Hossu-Longin - comentator sportiv: "Lipsa de comunicare e mare. Adică se vede că oamenii se chinuie să vorbească engleza. Foarte puţini ştiu, foarte puţini, inclusiv în locuri turistice, ştiu să vorbească absolut civilizat, normal, să zic. Dar asta e o consecinţă a multor factori exteriori sportului şi până la urmă trebuie să te obişnuieşti".

Chiar şi în pauza dintre meciuri cu greu îţi găseai timp să vizitezi câte ceva din oraşele care găzduiau competiţiile sportive.

Duminică, 15 iulie, pe stadionul Lujniki din Moscova se va juca marea finală între echipele care se vor califica mai departe.

Similare
RECOMANDĂRI