VIDEO. VICTORIE! „Tricolorii mici” câştigă dramatic meciul cu Ungaria, 2-1, după ce au fost conduşi cu 1-0
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. VICTORIE! „Tricolorii mici” câştigă dramatic meciul cu Ungaria, 2-1, după ce au fost conduşi cu 1-0

România U21 a câştigat cu 2-1 meciul cu Ungaria, în a doua partidă a grupelor de la Campionatul European şi are şanse mari de calificare în sferturile de finală se decide în ultima partidă, cu Germania.



Csonka a deschis scorul în minutul 56, deşi ungurii evoluau în inferioritate numerică de la finalul primei reprize. Măţan a egalat în minutul 69, după o acţiune de senzaţie şi un şut în vinclul porţii, iar Paşcanu a adus victoria elevilor lui Adrian Mutu cu cinci minute înainte de finalul partidei.
În prima rundă a grupelor, România U21 a remizat cu Olanda, 1-1.
România a obţinut prima sa victorie în competiţie, una cu emoţii, prin golurile marcate de Alexandru Măţan (69) şi Alexandru Paşcanu (88), după ce gazdele deschiseseră scorul prin Andras Csonka (56).
Echipa antrenată de Adrian Mutu a făcut o primă repriză destul de slabă, dar pe măsură ce a trecut timpul a evoluat din ce în ce mai bine, a controlat jocul şi şi-a creat multe ocazii de gol, însă a ratat foarte mult.
Mai tânăra echipa maghiară a început destul de curajos şi a avut o bună ocazie în min. 8, când Bolla a şutat de la 20 de metri, dar Vlad a respins de sub transversală. Prima ocazie a echipei noastre a fost irosită de Moruţan (14), care a reluat imprecis cu capul de la doar 10 metri, nestingherit de vreun adversar.
Vlad a fost din nou solicitat (31), respingând de la vinclu mingea trimisă din lovitură liberă de Mezei (31).
Boboc a ratat o mare ocazie de a deschide scorul (42), şutând peste poartă de la 13 metri, din poziţie centrală.
Ungaria, foarte agresivă în acest meci, a rămas în zece oameni în min. 42, când Szoke a primit al doilea cartonaş galben, pentru lovirea cu cotul a lui Ciobotariu. Ultima ocazie a primei reprize i-a aparţinut lui Ganea, care a reluat pe lângă poartă la centrarea lui Haruţ (45+2).
Repriza secundă a început cu o primă mare eroare de arbitraj, belgianul Visser neacordând penalty pentru România în min. 50, la un fault clar al lui Deutsch asupra lui Ciobanu.
Visser, care a evitat să acorde unele cartonaşe galbene gazdelor în ciuda unor faulturi repetate şi dincolo de limitele regulamentului, nu a sancţionat un fault comis asupra lui Haruţ şi Ungaria a pornit pe contraatac, iar Csonka a reuşit să înscris din mijlocul unei defensive dezorganizate, la centrarea lui Deutsch (56).
Din acel moment pe teren a existat o singură echipă, cea a României, care şi-a masat adversara în 30 de metri şi a căutat breşe în apărarea maghiară, atacând ca la un meci de handbal, pe semicerc.
Olaru a reluat slab cu capul (59) şi portarul Bese a prins, Ciobanu a şutat un pic peste poartă (66), după care Măţan a reuşit egalarea (69). A croşetat câţiva fundaşi adverşi venind în centru de pe stânga şi a şutat cu dreptul la colţul lung de la 16 metri, fără speranţe pentru Bese.
Tinerii tricolori s-au întrecut în ratări, în continuare: Olaru a luftat de la 7 metri (72), la mingea întoarsă de Petre, portarul Bese a respins şutul aceluiaşi Olaru de la 17 metri (75), Ciobanu a tras puţin peste poartă de la 25 de metri (75), Adrian Petre a ratat incredibil în min. 84, la centrarea lui Boboc.
Golul victoriei a fost înscris de Paşcanu (87), care a trimis în plasă deşi era ţinut de tricou, la mingea centrată din corner de Măţan şi prelungită de Ciobotariu.
Finalul a fost cu emoţii, dar Vlad a salvat victoria, respingând salvator şutul lui Baranyi (90+4), după care Petre şi Ciobanu (90+5) au ratat majorarea diferenţei.
România, care a evoluat în mod neobişnuit în albastru, venea după 1-1 cu Olanda şi va juca în ultimul meci contra Germaniei, pe 30 martie, pe aceeaşi arenă (19:00). În 2019, la ediţia din Italia şi San Marino, Germania a învins România cu 4-2 în semifinale.
România nu va putea conta în meciul cu Germania pe căpitanul Marius Marin şi pe atacantul George Ganea, ambii suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene.
Ungaria, care a pierdut meciul de debut (0-3 cu Germania), este eliminată din competiţie, urmând să joace contra Olandei pe 30 martie.
Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie, iar primele două clasate în fiecare grupă se vor califica la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria.
Au evoluat echipele:
Ungaria: 12. Balazs Bese - 18 Bendeguz Bolla (căpitan), 4. Botond Balogh, 3. Attila Mocsi, 19. Laszlo Deutsch (20. Csaba Bukta, 89) - 11. Alen Skribek (17. Donat Barany, 52), 21. Andras Csonka, 8. Szabolcs Mezei (13. Oliver Tamas, 67) - 16. Norbert Szendrei, 7. Tamas Kiss (15. Mihaly Kata, 67) - 10. Adrian Szoke. Selecţioner: Zoltan Gera.
Rezerve neutilizate: 1. Martin Auerbach, 22. Peter Kovacs - 2. Benedek Varju, 5. Andras Huszti, 6. Martin Palincsar, 14. Kristof Hinora, 23. Mark Kovacsreti, 9. Bence Biro.
România: 1. Daniel Vlad - 16. Denis Haruţ, 13. Denis Ciobotariu, 4. Alexandru Paşcanu, 2. Radu Boboc - 22. Darius Olaru, 8. Marius Marin (căpitan), 11. Andrei Ciobanu - 10. Olimpiu Moruţan (21. Adrian Petre, 61), 9. George Ganea (17. Octavian Popescu, 86), 20. Alexandru Măţan (18. Cătălin Itu, 89). Selecţioner: Adrian Mutu.
Rezerve neutilizate: 12. Mihai Aioani, 23. Mihai Eşanu - 3. Raul Opruţ, 5. Radu Drăguşin, 15. Andrei Chindriş, 19. Ştefan Vlădoiu, 6. Marco Dulca, 14. Răzvan Oaidă, 7. George Cîmpanu.
Arbitru: Lawrence Visser; arbitri asistenţi: Thibaud Nijssen, Ruben; al patrulea oficial (toţi din Belgia): Espen Eskas (Norvegia)
Delegat UEFA: Elena Kobak (Rusia), observator UEFA pentru arbitri: Roberto Rosetti (Italia)
 
Cartonaşe galbene: Ciobotariu (5), Marin (7), Szoke (7, 42), Kiss (13), Mocsi (23), Csonka (45), Deutsch (52), Paşcanu (57), Ganea (80).
 
Similare
RECOMANDĂRI