Viza de intrare în Australia a tenismenului sârb Novak Djokovic a fost anulată
Sursa foto:stiriletvr.ro Vizualizari:

Viza de intrare în Australia a tenismenului sârb Novak Djokovic a fost anulată

Viza de Australia a liderului mondial al tenisului profesionist masculin, sârbul Novak Djokovic, a fost anulată, a anunţat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke, relatează stiriletvr.ro.

Viza de Australia a liderului mondial al tenisului profesionist masculin, sârbul Novak Djokovic, a fost anulată, vineri, ''din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură'', a anunţat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Tenismenul nu mai poate participa la turneul de Grand Slam Australian Open.

Novak Djokovic poate contesta decizia în instanţă. Cu toate acestea, participarea lui Djokovic la turnelul Australian Open este puţin probabilă, având în vedere că decizia autorităţilor a venit vineri seară (ora Australiei), ceea ce face dificilă atacarea în justiţie până la startul competiţiei din 17 ianuarie.

Şi autorităţile spaniole cercetează dacă sportivului i s-a acordat aprobarea, în decembrie anul trecut, de a intra în Spania ca persoană nevaccinată, înainte de zborul spre Melbourne.

Novak Djokovic a recunoscut falsul din declaraţia de intrare în Australia şi că a participat la câteva evenimente după ce a fost testat pozitiv la Covid.

Sportivul a precizat că echipa lui a făcut câteva greşeli în completarea documentelor. El admite că a comis o "eroare umană", cu certitudine fără intenţie, atunci când a declarat la sosirea sa în Australia că nu a călătorit în ultimele 14 zile înaintea zborului.

Djokovic a mai spus că a uitat să relateze despre interviul şi şedinţa foto pentru L'equipe, care au avut loc după ce jucătorul fusese depistat pozitiv la Covid.

Similare
RECOMANDĂRI