TATIANA SLIVCA

TATIANA SLIVCA
Tatiana Slivca prezintă emisiunea “Tradiţii”, care se difuzează în fiecare zi de sâmbătă de la ora 13.00, la TVR MOLDOVA.

Este jurnalista care se îngrijeşte cu precădere de promovarea a tot ce înseamnă tradiţie, cântec, joc şi port naţional. A absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi iar în perioada studenţiei a avut colaborări cu TVR Iaşi pentru emisiunile realizate de Violeta Gorgos. Încă de atunci visa la ziua în care Televiziunea Română va avea un studiou la Chişinău. 

“Am fost un copil crescut prin culise, fapt care m-a marcat şi m-a format. Am studiat cântecul şi obiceiurile folclorice în ansamblul Iedera, condus de Maria Iliuţ, am făcut dans popular, iar disciplina pe care mi-au impus-o profesorii, mi-a format caracterul. Folclorul educă apartenenţa la neam, sinceritatea, autenticitatea, bunul gust în toate şi este domeniul care mă reprezintă cel mai bine. Indiferent de moda timpului, voi rămâne fidelă folclorului până la capăt pentru că acesta este motivul pentru care am venit spre jurnalism, dorinţa de a promova valorile noastre culturale româneşti.
 
Programele TVR mi-au însoţit copilăria şi m-au ajutat să descopăr folclorul din toate zonele României. Îmi amintesc şi astăzi cu cât interes urmăream emisiunile de folclor ale Televiziunii Române. Îmi notam numele fiecărui interpret, zona căreia îi aparţine, ce fel de costum poartă, încercam să desluşesc şi mă străduiam să fac deosebire între zonele folclorice.

Sunt mândră să fiu parte a echipei TVR Moldova pentru că este unul din posturile care se deosebeşte prin profesionalism, echidistanţă şi prin faptul că trasează punţi de legătură între cele două maluri de Prut.”
RECOMANDĂRI