Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În satul Aluatu s-au pus bazele înfrăţirii cu comuna Săpoca din judeţul Buzău

Campania Unire prin Înfrăţire continuă în sudul Republicii Moldova, unde a avut loc o nouă înfrăţire, între o localitate din raionul Taraclia şi o comună din judeţul Buzău, din România. Primarii celor două localităţi s-au întâlnit sâmbătă, pentru a începe colaborarea.

După un secol de la Marea Unire, şi după 69 de ani de când Basarabia a fost ruptă din componenţa României, în raionul Taraclia se pun bazele unei înfrăţiri dintre comuna Săpoca, judeţul Buzău şi comuna Aluatu.
 
Întâmpinaţi cu pâine şi sare, oaspeţii din România au venit cu daruri. Au adus cărţi şi manuale pentru biblioteca din satul Aluatu. Elevii gimnaziului au pregătit şi un program festiv cu poezii create de Grigore Vieru şi Mihai Eminescu.
 
Actul de înfăţire aduce beneficii pentru ambele localităţi. Se va accelera procesul de dezvoltare a proiectelor culturale, sportive şi economice.

Primarul comunei Săpoca, Iulian Manea, a adus în dar şi declaraţia de Unire cu Republica Moldova care a fost semnată anul trecut în contextul celebrării Centenarului.
 
Contactul dintre cele două primării a fost stabilit de Asociaţia Unirea-ODIP, care îşi propune să faciliteze cât mai multe înfrăţiri între localităţile din Republica Moldova şi România. 
 
Înfrăţirea are loc în contextul celor 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România, care va fi celebrată pe 27 martie.
Similare
RECOMANDĂRI