Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Înfrăţirile s-au ţinut lanţ în anul Centenar. Satul Mateuţi, din raionul Rezina, s-a înfrăţit cu localitatea Valea Seacă, din judeţul Bacău

Înfrăţirile s-au ţinut lanţ în anul Centenarului. Sute de localităţi de pe ambele maluri ale Prutului au semnat acorduri de colaborare, pentru a putea implementa, în comun, proiecte sociale, economice şi culturale. Astăzi campania "Unire prin înfrăţire", a ajuns la istoria de succes a satului Mateuţi, raionul Rezina, care şi-a regăsit fraţii din Valea Seacă, Bacău, în anul 2018.

Acordul de înfrăţire a fost semnat de primarii celor două localităţi odata cu inaugurarea grădiniţei din satul Mateuţi, renovată cu banii oferiţi de statul român. Localitatea Valea Seacă, din Romania, este o comună cu peste 4 mii de locuitori, dar care a reuşit să se dezvolte rapid, datorită proiectelor europene. Primarul spune că a investit aproximativ de 10 milioane de euro.

Primarul din Mateuţi s-a gândit deja şi în ce domeniu ar fi nevoie de susţinere pentru localitatea sa. 

Acordurile de înfrăţire oferă localităţilor din cele două ţări posibilitatea de a face schimb de experienţă, de bune practici, dar şi să implementeze proiecte europene pentru dezvoltarea comunităţilor.
 
Similare
RECOMANDĂRI