Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Localnicii din Negreşti sunt siguri că viitorul Republicii Moldova este doar în componenţa României

Campania „Unire prin Înfrăţire” ne duce în satul Negreşti, din raionul Străşeni. Locuitorii de acolo s-au simţit mereu români în suflet şi mai apoi au devenit români şi în acte. De fapt, vorbim nu doar despre săteni, dar şi despre localitate. Acum un an, în mod solemn, a fost votată şi semnată „Declaraţia Simbolică de Unire”.

Atât consilierii locali, cât şi sătenii spun că au aşteptat o sută de ani pentru ca să revină acasă, chiar dacă este doar simbolic. Pentru ei actul votat este, de fapt, o restituire istorică.
 
Localnicii din Negreşti sunt siguri că viitorul Republicii Moldova este doar în componenţa României. Împreună vom fi mai puternici, iar locuitorii de pe ambele maluri ale Prutului vor trăi mai bine, spun ei.
 
Sat cu sat, fac un regat. De asta sunt convinşi şi cei nouă consilieri locali care au semnat, unanim, declaraţia simbolică de unire a satului Negreşti cu patria-mamă, România.
 
Satul Negreşti a fost a 41-a localitate care a semnat actul simbolic de Unire, după ce s-a pornit valul unionist. Totul a început pe 24 ianuarie 2018, atunci când prima localitate, comuna Parcova din raionul Edineţ, a votat, simbolic, unirea cu România.
Similare
RECOMANDĂRI