Cod roşu de inundaţii în câteva judeţe din România. Populaţia este avertizată prin sistemul RO-Alert
Vizualizari:

Cod roşu de inundaţii în câteva judeţe din România. Populaţia este avertizată prin sistemul RO-Alert

Vremea rea se extinde şi spre vestul ţării. Hidrologii au emis cod roşu de inundaţii în Timiş şi Caraş Severin. Codul e valabil până la ora 18.00.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor anunţă că miercuri, 1 mai, în intervalul 13.50-18.00, este cod roşu de inundaţii în judeţele Timiş şi Caraş Severin, în bazinele hidrografice ale râurilor Bega – bazin superior aferent amonte S.H. Făget, Nădrag (afluent al râului Timiş) şi Bistra – curs inferior.

Vor fi scurgeri importante pe versanţi. Se vor forma torenţi, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale. Creşterile rapide de debite vor fi cu depăşiri ale cotelor de pericol.

Fenomenul se produce în urma precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă populaţia din zonă prin sistemul RO-Alert.

În zonele vizate sunt monitorizate permanent cursurile de apă pentru care a fost emis codul, anunţă MAI într-un comunicat.

Efectivele de pompieri au fost suplimentate pentru optimizarea misiunilor de răspuns, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Ministerul de Interne le recomandă localnicilor din zonele vizate de avertizări să ţină cont de mesajele transmise de autorităţi şi să cureţe şanţurile şi rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Similare
RECOMANDĂRI