Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Codul galben de ger este valabil până pe 2 martie

Ger de crapă pietrele. Din cauza unui val de aer polar, până la sfârşitul săptămânii, în Republica Moldova temperaturile nocturne vor oscila între minus 17 şi minus 19 grade Celsius. Din nefericire, vremea foarte rece vine, întotdeauna, "la pachet" cu dificultăţi pentru şoferi. Pentru o deplasare sigură pe timp de ger, Inspectoratul Naţional de Patrulare vine cu o serie de recomandări pentru conducătorii auto.

Gerul poate defecta anumite mecanisme ale maşinii. Astfel, cei care plănuiesc să pornească la drum sunt sfătuiţi să verifice funcţionarea instalaţiei de încălzire, antigelul din instalaţia de răcire a motorului şi să aibă o cantitate suficientă de combustibil, pentru orice situaţie care ar putea apărea pe drum.

Pe lângă ger, începând de mâine, meteorololgii prognozează şi ninsori pe tot teritoriul Republicii Moldova. De aceea, Inspectoratul Naţional de Patrulare recomandă şoferilor să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanţa de siguranţă între vehicule şi să folosească frâna de motor.
 
Pentru a evita degerăturile, medicii recomandă folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi, fulare, haine groase şi călduroase, precum şi bocanci. Totodată, trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute. Codul galben de ger va expira pe 2 martie.
 
Primăvara ar putea să-şi intre în drepturi abia după data de 10 martie.
 
Similare