Decor de iarnă pe Transalpina: A nins în octombrie
Vizualizari:

Decor de iarnă pe Transalpina: A nins în octombrie

A nins toată noaptea pe DN 67 C – Transalpina, în judeţul Gorj, iar stratul aşezat sâmbătă dimineaţa a creat un adevărat decor de iarnă, deşi în calendar e abia jumătatea lunii octombrie.

Temperatura în timpul nopţii a scăzut în zona înaltă a Transalpinei şi devenit negativă, astfel că precipitaţiile s-au transformat în ninsoare.

După ce a nins toată noaptea, sâmbătă dimineaţa este decor de basm, de iarnă autentică, deşi este doar jumătatea lunii octombrie.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că, de marţi, Transfăgărăşanul şi Transalpina vor fi închise pe anumite sectoare.

Astfel, de marţi, 20 octombrie, pe DN7C (Transfăgărăşan) şi pe DN67C (Transalpina), circulaţia rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare:
- DN 7C între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada);
- DN 67C - între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

„Precizăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe aceste secotare de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, a transmis CNAIR.

 

 

 

sursa mediafax

Similare
RECOMANDĂRI