Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Iarnă grea în Marea Britanie, Islanda şi SUA, inundaţii în Australia. Cârtiţa Phil i-a anunţat pe americani că primăvara vine mai devreme

Iarna a devenit deja exasperantă pentru britanici, americanii s-au saturat de ger, până şi islandezii se plâng că e prea frig în ţara lor. Ministerul român de externe emite în serie avertismente de călătorie, din cauza condiţiilor meteo, în ţări din întreaga lume.

Se circulă din ce în ce mai greu în Marea Britanie. Maşinile rămân înzăpezite, pe autostrăzi se fac ambuteiaje, e vizibilitate foarte scăzută din cauza ninsorii.

Sute de şcoli au fost închise în ultimele zile din cauza vremii. E cod portocaliu de gheaţă şi zăpadă în mai multe regiuni, pe aeroportul Heathrow au fost 35 de curse anulate, aeroportul Bristol a fost închis ore bune.

Deşi obişnuiţi cu gerul, islandezii suferă în capitala Reikjavik la minus 19 grade celsius.

Problema e că autorităţile fac apel la reducerea consumului de apă caldă, pentru că sistemul de încălzire centralizată nu mai face faţă. S-au închis din această cauză şi piscinele - distracţia preferată a islandezilor în iernile lor atât de lungi şi geroase.

Dar cand e vorba de ger, ce imagini îl pot descrie mai bine decât râurile îngheţate din Chicago şi Detroit? Temperaturile care au atins şi minus 34 de grade celsius în Statele Unite încep să revină la normal, dar apar noi temeri: când se va topi atâta gheaţă, vor veni, desigur, inundaţiile.

Noroc cu predicţiile celui mai faimos meteorolog din lume, cârtiţa Phil. Chiar astăzi, din bârlogul ei din Pennsylvania, i-a anunţat pe americani că primăvara va veni mai devreme de 6 săptămâni.

În Australia, unde e mijlocul verii, sunt inundaţii fără precedent. Statul Queensland e sub ape şi localnicii au început deja să fie evacuaţi. Fiecare încearcă să-şi ia ce e mai de preţ.

Similare
RECOMANDĂRI