A cincea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 80 de mii de doze, soseşte astăzi în România
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

A cincea tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, de peste 80 de mii de doze, soseşte astăzi în România

Astăzi va ajunge în România a cincea tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, 87.750 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă, arată autorităţile, potrivit stiriletvr.ro.

Dozele care ajung vor fi distribuite după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 33.930 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 9.360 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 8.190 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 10.530 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, arată CNCAV.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, precizează autorităţile. Săptămânal, România primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu săptămâna 25 ianuarie, cu cantităţi crescute începând cu săptămâna 15 februarie.

Similare
RECOMANDĂRI