Mesajul puşcaşilor marini din Azovstal: Suntem ca într-un reality show în care lumea se uită la noi cum luptăm pentru vieţile noastre
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mesajul puşcaşilor marini din Azovstal: Suntem ca într-un reality show în care lumea se uită la noi cum luptăm pentru vieţile noastre

Comandantul Brigăzii 36 de Puşcaşi Marini ai Forţelor armate ucrainene, Serhii Volinski, unul dintre cei circa o mie de militari ucraineni refugiaţi în interiorul oţelăriei Azovstal, din Mariupol, a lansat un nou apel la ajutor la câteva ore după evacuarea ultimilor civili din combinat, informează dpa.

„Pare că am nimerit într-un reality show din Iad în care noi, soldaţii, luptăm pentru vieţile noastre şi întreaga lume urmăreşte acest episod interesant. Durere, suferinţă, foame, nefericire, lacrimi, temeri, moarte. Este totul real”, a spus Volinksi, care a postat şi o fotografie cu el, în care apare nebărbierit, cu ochii înceţoşaţi şi cu o aparentă rană la nas.

Volinski a declarat că oamenii săi nu pot decât să spere la un miracol, „că o putere superioară va găsi o cale să ne salveze!”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ar trebui să aibă loc negocieri care să permită ultimilor militari ucraineni baricadaţi în oţelărie - unde se află de săptămâni bune - să plece de acolo, însă Moscova nu a dat niciun semn că ar fi de acord cu astfel de negocieri, informează Agerpres.

Comandantul unităţii de puşcaşi marini ucraineni, Serhii Volinski, a mai scris că trei dintre militarii săi au murit şi şase au fost răniţi sâmbătă, în timpul operaţiunilor de evacuare a civililor.

Similare
RECOMANDĂRI