DESPRE NOI

TVR MOLDOVA este canalul Societăţii Române de Televiziune pentru Republica Moldova. Postul a fost lansat la data de 1 Decembrie 2013, ca urmare a încheierii acordului de soluţionare amiabilă a cererii nr. 36398/08 depusă la CEDO de către Societatea Română de Televiziune. Scopul lui este de a promova cultura şi limba română, tradiţiile de spiritualitate naţională, obiceiurile din moşi-strămoşi care alcătuiesc „lada de zestre” identitară a neamului nostru. Totodată, prin programe produse în România, în Republica Moldova şi achiziţionate de la parteneri străini, postul îşi propune să susţină consecvent şi activ integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

 

Ca post generalist, TVR MOLDOVA difuzează emisiuni produse de studioul TVR din Chişinău, de studioul TVR din Bucureşti, achiziţionate din piaţa audiovizualului internaţional. De asemenea, retransmite programe realizate de TVR1, TVR2, TVR3. Emisiunile informative, sportive, programele publicistice, filmele artistice româneşti şi străine şi piesele de teatru româneşti, documentarele, emisiunile despre evenimente în care sunt implicaţi românii din comunităţile din afara graniţelor României şi Republicii Moldova, producţiile de divertisment, spectacolele de muzică şi folclor, transmisii în direct sau înregistrate de la festivalurile naţionale şi internaţionale, toate acestea fac parte din oferta mediatică a TVR MOLDOVA.

 

Anul 2016 a fost, pe palierul dezvoltării editoriale, caracterizat de consolidarea programelor care au întrunit deja preferinţele telespectatorilor şi, în paralel, începând cu grila de toamnă, de extinderea în zone tematice noi. Din prima categorie, fac parte programele de ştiri, breaking-news, ediţiile speciale, emisiunea Punctul pe Azi, Interviurile Telejurnalului Moldova, realizate de echipa Telejurnal Moldova şi emisiuni consacrate, precum Orizont European, Identitate Basarabia, Descriptio Moldaviae, Destine ca-n filme. În a doua categorie se înscriu Obiectiv Comun (luni-vineri, ora 17.00) şi seratele culturale, Întâlnirile TVR MOLDOVA.

De asemenea, portalul de ştiri şi emisiuni – www.tvrmoldova.md, pe care l-am lansat în decembrie, este o etapă importantă a proiectului Televiziunii Române peste Prut.

TVR MOLDOVA transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societăţii româneşti de dincoace şi de dincolo de Prut, în toate aspectele ei.


TVR MOLDOVA poate fi recepţionat:

Terestru- Multiplexul A, STANDARD DVB-T2.

Prin cablu:

- Star Net în grilă la poziţia 4;
- Sun Communications în grilă la poziţia 20;
- Moldtelecom în grilă la poziţia 19;
- MARK TV în grilă la poziţia 14;
- ZEBRA în grilă la poziţia 4;
- DELTA în grilă la poziţia 16;
- NTV în grilă la poziţia 21;
- MAX TV în grilă la poziţia 19;
- BETATVCOM în grilă la poziţia 31;
- Republica TV în grilă la poziţia 23;
- TV Botanica în grilă la poziţia 52.