Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Activitatea lui Andrian Candu din perioada când era ministru al Economiei, în atenţia Procuraturii Generale

Activitatea lui Andrian Candu din perioada când era ministru al Economiei a intrat în atenţia Procuraturii Generale. Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a declarat că deciziile luate de Candu în perioada furtului miliardului sunt în vizorul anchetatorilor. Conicidenţă sau nu, exact în această perioadă liderul Pro Moldova a plecat în Cehia, la familia sa. Candu spune că este gata oricând să revină în Republica Moldova pentru a răspunde la întrebările procurorilor.

Într-o emisiune televizată, procurorul general, Alexandru Stoianoglo, spune că activitatea lui Candu din perioada când a avut loc furtul miliardului este în vizorul anchetatorilor. Potrivit şefului Procuraturii Generale, pe cand actualul lider Pro-Moldova conducea ministerul Economiei ar fi fost promovate mai multe proiecte de modificare a legislaţiei bancare, care ar fi permis furtul miliardului. 

ANDRIAN CANDU, lider Pro-Moldova: "Sunt bineveniţi anchetatorii să evalueze activitatea ministerului şi a ministrului Andrian Candu, bam ai mult, sunt gata întotdeauna să dau curs oricărei chemări, apel sau invitaţii, în aşa fel încât să dau şi eu explicaţiile cum a fost şi ce a fost făcut". 

Candu spune că nu se află acum pe teritoriul Republicii Moldova, dar este gata oricând să revină în ţară, pentru a oferi anchetatorilor informaţii suplimentare privind activitatea lui de ministru. 

ANDRIAN CANDU, lider Pro-Moldova: "Mă bucur că am ajuns la familie, ieri am reuşit să ajung la Praga, în Cehia, de fapt acolo unde se află familia. Este cea mai fericită perioadă de timp pentru că pot să petrec timpul cu copiii. Nu a fost simplu să călătoresc, era o singură cursă de la Bucureşti. Am mers la Bucureşti şi de acolo am zburat în Cehia". 

Recent, procurorul general Alexandr Stoianoglo declara că unul dintre principalii beneficiari furtului miliardului ar fi fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc. La scurt timp după declaraţiile lui Stoianoglo, judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Plahotniuc, în lipsa acestuia. 
Similare
RECOMANDĂRI