Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Actorul Vlad Ciobanu a fost răpus de COVID-19

Astăzi este o zi tristă pentru cultura română. Actorul basarabean, Vlad Ciobanu, a murit la doar 53 de ani, într-un spital din Iaşi. Era cunoscut pentru rolul lui Eminescu din filmul lui Emil Loteanu, dar şi pentru alte zeci de roluri avute de-a lungul carierei. Zeci de colegi, prieteni şi oficialităţi au trimis condoleanţe familiei şi spun că este o mare pierdere pentru arta teatrală.

Vlad Ciobanu era în tratament la un spital din Iaşi pentru că suferea de leucemie acută. În plus, s-a infectat şi cu noul coronavirus.

VITALIE CIOBANU, fratele lui Vlad Ciobanu: „Pe el COVID-ul la răpus înţelegeţi, care a venit pe fon de chimioterapie şi leucemie. A fost o combinaţie de factori îngrozitoare.  Urmează să îl aduceţi în Chişinău? – Da, o să îl aducem, mâine ne ocupăm cu aceste formalităţi, evam multă alergătură, multe acte. ”

Vestea tristă a îndurerat rudele, colegii şi prietenii.

ACTORUL NICU ŢURCANU: „A plecat la cer profesorul unei generaţii de actori, inclusiv a cursului din care am făcut parte !!! O pierdere irecuperabilă pentru cultura Republicii Moldova...Drum lin domnule profesor ....”

Rolul adolescentului Eminescu l-a făcut pe Vlad Ciobanu să-şi schimbe drumul în viata. Era student la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bălţi când a fost remarcat de regizorul Emil Loteanu. Acesta i-a dat rolul principal al filmul " Luceafarul".

Vlad Ciobanu a fost director general al Centrului Naţional de Educaţie prin Artă iar ca profesor a educat generaţii de tineri actori la Academia de Arte din Chisinau. Din 2018, era doctorand al Universitatii de Arte, George Enescu din Iaşi.
Similare
RECOMANDĂRI