Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Alt sondaj, aceleaşi rezultate. Doar trei partide ar accede în Parlament dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri

O altă cercetare sociologică, aceleaşi cifre. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în Republica Moldova, numai trei partide ar accede în Parlament. Este vorba despre PSRM, PAS şi PDM. Totodată, Partidul Şor şi PPDA, care au acum deputaţi în legislativ, nu ar mai trece pragul electoral.

Datele aparţin unui noi cercetări sociologice realizate de compania sociologică Intellect Group.
 
În cazul unor alegeri parlamentare duminica viitoare, PSRM ar obţine cele mai multe mandate în Legislativ. Pentru reprezentanţii acestui partid  şi-ar da votul 31% dintre cetăţeni. Acţiune şi Solidaritate ar obţine peste 21% din voturi.

În Parlament ar accede şi democraţii, cu puţin peste 8% din sufragii. În schimb, Partidul ŞOR şi PPDA ar obţine mai puţin de 4% şi nu ar mai avea deputaţi în legislativul de la Chişinău.

Studiul mai arată că un candidat înaintat de socialişti ar câştiga şi alegerile prezidenţiale.

Pentru acesta şi-ar da votul mai bine de 35% din populaţie. Pentru candidatul propus de PAS ar vota  24% dintre alegători. În top trei s-ar mai regăsi şi candidatul PDM, cu nici 5% din voturi. Puţin peste 2% ar acumula cei care ar intra în cursa electorală de la Partidul Nostru sau Partidul Şor.
 
Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.134 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, în perioada 16-23 ianuarie 2020. Marja de eroare este de +/- 3%.
 
Similare
RECOMANDĂRI