Ambasadoarea R. Moldova în SUA, Cristina Balan, şi-a anunţat demisia. „Am fost numită pe criterii politice”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasadoarea R. Moldova în SUA, Cristina Balan, şi-a anunţat demisia. „Am fost numită pe criterii politice”

Ambasadoarea Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, şi-a anunţat demisia. Anunţul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, unde a menţionat că plecarea sa are legătură cu schimbarea puterii de la Chişinău. 

„Din motiv că am fost numită pe criterii politice, anunţ că demisionez din funcţia de ambasadoare a Republicii Moldova în Statele Unite. A fost o onoare să reprezint Guvernul Filip şi îi doresc noii echipe să preia tot ce-i mai bun”, a scris Cristina Balan pe Facebook.

Săptămâna trecută, ministrul de externe Nicu Popescu a rechemat-o pe Balan la Chişinău pentru consultări. Ambasadoarea a ignorat însă ordinul ministrului şi nu s-a prezentat la Chişinău. Ulterior, Nicu Popescu a anunţat că va cere demisia ambasadoarei şi că va informa autorităţile americane că din acest moment, toate demersurile şi luările de poziţie ale Cristinei Bălan sunt făcute pe cont propriu şi nu reflectă sub nici o formă poziţia Ministerului Afacerilor Externe şi al Integrării Europene din Republica Moldova. 

Cristina Balan a fost numită ambasadoare în luna mai 2018.

Anterior, Cristina Balan a fost vicepreşedintă a PDM, responsabilă pentru afacerile externe. Înainte de a intra în politică, Balan a lucrat în calitate de economistă şi directoare de conducere în companii multinaţionale, precum şi directoare generală a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI