Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasadorul SUA, James Pettit, a devenit Doctor Honoris Causa la Chişinău

De astăzi e doctor cu acte în regulă. Cel puţin asta spune ambasadorul Statelor Unite ale Americii după ce a fost decorat cu titlul Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Medicină şi Farmacie din Republica Moldova. E modul în care instituţia de învăţământ a vrut să-şi exprime gratitudinea faţă de toate proiectele din domeniul sănătăţii implementate cu susţinerea poporului american.

Într-o atmosferă degajată printre medici, studenţi şi profesori, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţeanu" l-a decorat pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii cu titlul de Doctor Honoris Causa.

Distincţia este şi un răspuns de recunoştinţă pentru proiectele de burse oferite pentru studenţii de la medicină.
 
Vădit impresionat de titlu, ambasadorul SUA la Chişinău a declarat că astfel şi-a făcut mândră mama, devenind şi doctor pe lângă diplomat. A vorbit şi de această dată despre cea mai stringentă problemă cu care se confruntă Republica Moldova, inclusiv în sănătate – corupţia.

Şi dacă tot a fost specializat în medicină şi a fost dispus să stea de  vorbă cu studenţii şi profesorii, cei de la Universitatea de Medicină au fost curioşi să afle cum vede America rezolvarea problemelor moldoveneşti.

Recent, SUA a realizat un nou proiect pentru cei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie oferind o vizită în Statele Unite ale Americii de 10 zile pentru 6 profesori.
Similare