Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Analistul politic Leonid Litra: Vizita preşedintelui Republicii Moldova în Ucraina a fost mult aşteptată de autorităţile de la Kiev

Vizita preşedintelui Republicii Moldova în Ucraina a fost mult aşteptată de autorităţile de la Kiev. E părerea analistului politic din Republica Moldova, Leonid Litra, care e stabilit la Kiev şi a urmărit astăzi îndeaproape întrevederile preşedintelui Maia Sandu cu cei mai importanţi oficiali ucraineni.

„Este o vizită mult aşteptată pentru că în cei 4 ani de mandat a domnului Dodon, nu a existat niciun contact la nivel de şef de stat între Republica Moldova şi Ucraina. Vizita de astăzi reprezită un nou început, sau resetarea relaţiilor din RM şi Ucraina, la nivel de şef de stat”, a spus Leonid Litra.

Analisyul  spune că vizita Maiei Sandu în Ucraina nu este doar simbolică, aşa cum a semnat mai multe acorduri bilaterale cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenskyy.

„Unul dintre cele mai importante subiecte care este pe agenda bilaterală este chestiunea ecologică, legată de râul Nistru. Apa potabilă pe care o primesc cei 7 milioane de oameni din acest bazin, atât în Moldova cât şi din Ucraina. Şi acestea sunt lucruri importante care ţin de viaţa de zi cu zi a oamenilor simpli şi eu mă bucur că acest subiect s-au regăsit pe agendă”, a spus Leonid Litra.
 
Similare
RECOMANDĂRI