Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ANSP: Doar nouă din cei 60 de lucrători medicali infectaţi cu noul coronavirus s-au îmbolnăvit la locul de muncă

Autorităţile încearcă să ne convingă că doar nouă din cei 60 de lucrători medicali, infectaţi cu noul coronavirus, s-au îmbolnăvit la locul de muncă. Restul, nu ştim de unde au prins virusul, declară şeful Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

„Ar fi cam aproape 23 la sută din totalul de cazuri confirmate sunt această categorie de persoane. Printre ei sunt: medici, paramedici, asistenţi medicali, felceri, infermieri, şoferi. 07:40 MUSCĂ 08:33 Din 60 de persoane cu diagnosticul confrimat covid avem doar 9 cazuri dintre care patru medici, două asistente medicale şi doua infermiere direct legat cu prestarea servciciilor medicale”, a spus NICOLAE FURTUNĂ, director Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică

Anterior, medicul Anatol Ciubotaru, cel care a fost demis din funcţia de director al Spitalului Republican declara că a cerut în repetate rânduri ministerului Sănătăţii să facă rost de echipament medical pentru cei care îngrijesc bolnavii de COVID 19.

Potrivit lui, lucrătorii medicali poartă măşti  vechi păstrate de mulţi ani în depozite. La fel, angajaţii altor două spitale din Chişinău s-au plâns Avocatului Poporului că statul nu le asigură protecţie deplină, iar numărul măştilor medicale şi a altor consumabile este limitat.  


 
Similare
RECOMANDĂRI