„Apă-Canal Chişinău” este pregătită să furnizeze agent termic 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„Apă-Canal Chişinău” este pregătită să furnizeze agent termic 

Cele trei centrale termice din dotarea SA „Apă-Canal Chişinău” sunt pregătite pentru sezonul rece şi, în caz de necesitate, sunt gata să înceapă în orice moment furnizarea agentului termic. Despre aceasta a anunţat directorul tehnic, Anatol Lichii, luni, 10 septembrie, în cadrul şedinţei operative de la Primărie, transmite IPN.

,,Apă-Canal Chişinău” nu are datorii faţă de furnizorii de energie electrică şi gaze şi poate fără impedimente să furnizeze energie termică.  La obiectivele alimentate cu agent termic de către întreprindere au fost efectuate lucrări de reparaţie curente şi s-a efectuat testarea hidraulică a traseului termic.

Anatol Lichii a regretat faptul că în unele blocuri pregătirea către noul sezon de încălzire lasă de dorit din cauza nepăsării administratorilor fondului locativ. Astfel, din numărul total de obiective alimentate cu agent termic de către  „Apă-Canal Chişinău” sunt pregătite doar 31%.

Viceprimarul Nistor Grozavu a declarat că gestionarii vor fi traşi la răspundere în cazul în care blocurile pe care le administrează nu vor fi gata să primească căldură.

SA „Apă-Canal Chişinău”, din 2001, are în gestiune trei centrale termice care prestează servicii de termoficare pentru 80 de abonaţi, prin 104 contoare termice.

Similare
RECOMANDĂRI