APCE recunoaşte Guvernul Maiei Sandu drept „un Guvern complet operaţional”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

APCE recunoaşte Guvernul Maiei Sandu drept „un Guvern complet operaţional”

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru monitorizarea Republicii Moldova, Egidijus Vareikis şi Maryvonne Blondin, şi-au exprimat profunda îngrijorare cu privire la situaţia actuală din ţara noastră.

"Timp de trei zile, ţara se află într-o stare de confuzie juridică şi politică, ca urmare a interpretării de către Curtea Constituţională a termenului limită pentru crearea unui guvern şi dizolvarea parlamentului, asta în timp ce s-a ajuns la un acord politic, fapt ce a condus la formarea unei coaliţii de guvernământ şi a unui guvern complet operaţional ", au declarat co-raportorii.

"Vom aştepta emiterea unei opinii urgente a Comisiei de la Veneţia cu privire la aspectele juridice ale acestor decizii. Între timp, îndemnăm toate forţele politice să manifeste reţinere şi să respecte principiile democratice şi voinţa poporului. Liderii politici au responsabilitatea de a se asigura că instituţiile statului acţionează în interesul poporului R. Moldova şi nu împiedică buna funcţionare a instituţiilor democratice", se spune într-un comunicat al APCE.

"Comitetul de monitorizare va urmări îndeaproape situaţia şi va întreprinde acţiuni după cum este necesar", au concluzionat coraportorii.
 
Similare
RECOMANDĂRI