Aproape 685 de mii de lei donează Parlamentul Republicii Moldova în susţinerea luptei cu COVID-19
Vizualizari:

Aproape 685 de mii de lei donează Parlamentul Republicii Moldova în susţinerea luptei cu COVID-19

Deputaţii, angajaţii din cadrul cabinetelor deputaţilor, comisiilor şi din cadrul Secretariatului Parlamentului au donat mijloace financiare pentru a susţine medicii în combaterea coronavirusului. Banii acumulaţi urmează a fi transferaţi pe contul special deschis de Ministerul Finanţelor, iar destinatarii sunt Spitalul clinic de boli infecţioase ”Toma Ciorbă” şi Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii. Instituţiile sunt printre cele mai solicitate în tratarea pacienţilor confirmaţi cu noul coronavirus COVID-19.

”Conştientizăm cât de important este ca lucrătorilor medicali să le fie create condiţii adecvate de lucru şi de protecţie, iar pacienţii să aibă un tratament corespunzător”, a menţionat preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Suma acumulată de angajaţii secretariatului Parlamentului, deputaţi, angajaţi din cadrul cabinetelor deputaţilor şi comisiilor constituie 684,294 mii lei.

Suplimentar la donaţiile băneşti, secretariatul Parlamentului a oferit mai multe unităţi de transport care sunt folosite pentru transportarea lucrătorilor medicali din suburbiile capitalei la serviciu. De asemenea, secretariatul Parlamentului şi-a asumat aprovizionarea unor instituţii medicale cu apă potabilă suplimentară. 
Similare
RECOMANDĂRI