Asociaţia de Reciclare şi Colectare a Metalelor Feroase şi Neferoase din R. Moldova solicită o întrevedere cu procurorul general interimar, Dumitru Robu
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Asociaţia de Reciclare şi Colectare a Metalelor Feroase şi Neferoase din R. Moldova solicită o întrevedere cu procurorul general interimar, Dumitru Robu

Reprezentanţii Asociaţiei Moldoveneşti de Reciclare şi Colectare a Metalelor Feroase şi Neferoase solicită o întrevedere cu procurorul general interimar, Dumitru Robu. Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele Asociaţiei, Ion Drăniceru, a relatat că pe data de 22 noiembrie, în numele Asociaţiei, a înregistrat o solicitare de audienţă la procurorul general interimar. Astăzi va înainta procurorului-şef al Direcţiei urmărire penală şi criminalistică a Procuraturii Generale, Adrian Mircos, o cerere privind retragerea cauzei penale în care sunt vizaţi membrii Asociaţiei Moldoveneşti de Reciclare şi Colectare a Metalelor Feroase şi Neferoase – dosarul „Metalferos”, în care, potrivit lui, sunt comise un şir de încălcări de către grupul de procurori ce investighează acest dosar.

Ion Drăniceru susţine că a încercat de mai multe ori să ajungă în audienţă la procurorul general, Alexandr Stoianoglo, actualmente suspendat, pentru a-i vorbi despre fărădelegile comise în dosarul „Metalferos”. Două solicitări în acest sens au fost înregistrate la Procuratura Generală în data de 15 şi 19 martie anul curent. Dar au rămas fără răspuns.

„Conferinţa (de astă-zi) este organizată nu pe nu pentru a-l dezonora pe fostul procuror general. Nu are nicio tentă politică şi nici nu este atac la persoană”, a ţinut să precizeze Ion Drăniceru.

Totuşi, Drăniceru crede că Alexandr Stoianoglo l-a întrebat despre acţiunile menţionate în cele două solicitări pe procurorul Vladislav Căruceru, în gestiunea căruia este dosarul, iar acesta i-ar fi spus că toate acţiunile ce ţin de dosar sunt legale şi că nu există nicio presiune asupra mediului de afaceri de pe segmentul metalelor uzate.

Pe 20 august, fără a da curs solicitărilor Asociaţiei, Alexandr Stoianoglo organizează un briefing de presă, unde a vorbit despre ceea ce li se impută membrilor Asociaţiei în dosarul „Metalferos”.

„Astăzi pentru noi este absolut clar cum a dobândit el această informaţie, deoarece, cele spuse la briefing coincide exact, în cifre şi formulări, cu formulările din aşa-numitele ordonanţe de punere sub învinuire pe dosarul „Metalferos”, alcătuite de procurorul Căruceru”, a remarcat Ion Drăniceru.

Membrii Asociaţiei îşi exprimă nedumerirea faţă de poziţia Procuraturii privind situaţia pe piaţa metalelor feroase şi neferoase. Zilnic, spun ei, pe acest segment sunt exercitate lovituri şi presiuni, inclusiv prin segmentul bancar.

În conferinţa de presă, Ion Drăniceru a acuzat că acţiunile procurorului care desfăşoară acţiunile de urmărire penală în dosarul „Metalferos” sunt neprofesioniste, au caracter populist şi au o intenţie clară de a influenţa opinia publică.

„Acest procuror nu face nimic altceva decât să înainteze învinuiri nefondate unor persoane vădit nevinovate, în loc să investigheze cazul concret, cinstit şi cu bună credinţă”. Ion Drăniceru cere să fie încetate toate acţiunile abuzive în raport cu membrii Asociaţiei, adică faţă de persoanele de pe piaţa metalelor din Moldova, colectorii şi reciclatorii.

Similare
RECOMANDĂRI