Bacterii E.Coli, colifragi şi alte microorganisme ce pot provoca boli au fost găsite în 5 lacuri din Chişinău
Sursa foto:diez.md Vizualizari:

Bacterii E.Coli, colifragi şi alte microorganisme ce pot provoca boli au fost găsite în 5 lacuri din Chişinău

Specialiştii Centrului de Sănătate Publică din Chişinău au depistat în apele râului Nistru, dar şi în cinci lacuri din municipiu bacterii E.coli, colifagi şi alte microorganisme care pot provoca boli diareice acute şi boli de piele. Solicitat de IPN, Tudor Puiu, medic igienist, a declarat că este vorba despre lacul ,,Vatra” şi lacurile din Parcul „Râşcani”, „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor” şi „La Izvor”.

Vibrionul holeriformic non-01 a fost identificat în trei lacuri: „Vatra”, cel din Parcul „La Izvor” şi „Valea Morilor”. În Nistru, în mai s-a depistat, în iunie nu. Nu este exclus ca mai târziu să apară şi în  Nistru”, spune medicul igienist.

Tudor Puiu atenţionează persoanele că, făcând băi în aceste lacuri, pot contracta Hepatita A, meningită seroasă, diverse boli de piele şi boli diareice acute. Şi peştii din aceste lacuri pot fi infectaţi, de aceea nu ar trebui consumaţi.

Cele mai sigure bazine acvatice sunt cele cu surse de apă dirijate, adică cele deţinute şi îngrijite de agenţi economici. Persoanele care nu sunt dispuse să renunţe la scăldatul în lacuri, ar trebui, cel puţin, să facă un duş după.

În zona de agrement „La Izvor”, în probele de nisip a fost depistată toxocara canis, care poate provoca toxocaroza, atât la copii, cât şi la adulţi. Nisipul este infectat prin deşeurile menajere lăsate de oameni în urma odihnei, dar şi prin excrementele animalelor.
Similare
RECOMANDĂRI