Campania de combatere a miturilor despre vaccinare: „Informează-te din surse sigure şi protejează-te de virus”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania de combatere a miturilor despre vaccinare: „Informează-te din surse sigure şi protejează-te de virus”

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică, cu suportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Uniunii Europene continuă campania de combatere a miturilor despre vaccinarea împotriva COVID-19.


În acest context, au fost realizate materiale video pentru informarea corectă şi eficientă a populaţiei privind beneficiile şi importanţa vaccinării. Asta în condiţiile în care miturile tergiversează întreg procesul de vaccinare şi posibilitatea de a opri pandemia. Astăzi, vaccinarea e cea mai sigură metodă pentru a ne proteja de virus, pentru a duce un mod de viaţă sănătos, fără restricţii, iar informarea corectă e vitală pentru a atinge toate obiectivele în acest sens.

Primul video este despre unul dintre cele mai populare mituri şi anume nesiguranţa vaccinurilor împotriva COVID-19, întrucât ar fi fost testate prea puţin timp. De ce este o informaţie falsă, aflaţi de la şeful Secţiei Farmacovigilenţă şi Studii Clinice, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, Lina Gudima. Link de acces la materialul video.

Informează-te din surse sigure, precum vaccinare.gov.md, covidinfo.md, msmps.gov.md, ansp.md. În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021.

Până astăzi, au fost administrate 864.567 doze de vaccin împotriva COVID-19. Pentru obţinerea unei imunităţi sigure în rândul societăţii, autorităţile în sănătate au obiectivul de a atinge o acoperire vaccinală de 70% conform Planului Naţional de Imunizare.

Similare
RECOMANDĂRI