Câţi cetăţeni români din Republica Moldova au votat până acum la alegerile prezidenţiale din România
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Câţi cetăţeni români din Republica Moldova au votat până acum la alegerile prezidenţiale din România

Peste 6500 de români aflaţi în Republica Moldova au votat în cadrul alegerilor preşedintelui României, începând cu ziua de vineri, 8 noiembrie, ora 12.00, când s-au deschis secţiile de votare în diasporă, şi până sâmbătă, 9 noiembrie, ora 09.30. Datele sunt prezentate în regim online de către Biroul Electoral Central din România, transmite IPN.

Potrivit BEC, din cei 6500 de votanţi din Republica Moldova, aproape 20 şi-au exercitat dreptul de vot prin corepondenţă, restul fiind incluşi pe listele suplimentare.

37 de secţii de votare sunt deschise în Republica Moldova astăzi şi duminică, între orele 07.00 şi 21.00. Alegătorii care la ora 21.00 se vor afla la sediul secţiei de votare, precum şi la rând în afara sediului secţiei de votare, vor putea să-şi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23.59.

La Chişinău se poate vota în 12 secţii de votare, la Bălţi sunt deschise două secţii de votare, iar câte o secţie funcţionează în alte 23 de localităţi.

Pentru a putea vota, cetăţenii români aflaţi în Republica Moldova au nevoie de carte de identitate românească sau de paşaport simplu electronic eliberat de autorităţile române, acte aflate în perioada de valabilitate în ziua alegerilor. Pot vota persoanele care au împliniţi 18 ani în ziua scrutinului.

De la deschiderea secţiilor de vot în diasporă, aproape 85 de mii de cetăţeni români au votat în cadrul scrutinului. Dintre aceştia, puţin peste 25 de mii au votat prin corespondenţă.

În cazul în care preşedintele României nu va fi ales din primul tur, va urma un al doilea tur de scrutin, pe 22, 23 şi 24 noiembrie.
Similare
RECOMANDĂRI