CEC a restituit contestaţia ACUM referitor la înregistrarea unui candidat PDM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

CEC a restituit contestaţia ACUM referitor la înregistrarea unui candidat PDM

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis să restituie contestaţia depusă de blocul ACUM referitor la înregistrarea candidatului PDM la funcţia de deputat Veaceslav Burlacu în circumscripţia uninominală nr. 21 din Criuleni.

CEC şi-a argumentat decizia prin faptul că această contestaţie ar fi trebuit să fie semnată de cei doi copreşedinţi ai blocului, Andrei Năstase şi Maia Sandu şi nu de Andrei Năstase şi reprezentantul formaţiunii politice, Dumitru Pavel. „Suplimentar, conform art. 72 alin. (4) din Codul Electoral, contestaţia poate fi depusă de reprezentantul concurentului electoral în organul respectiv sau de o persoană împuternicită de concurentul electoral prin procură, însă Blocul electoral „ACUM Platforma DA şi PAS” nu are un reprezentant cu drept de vot consultativ în cadrul CEC, iar la materialale contestaţiei nu este ataşat un alt act de împuternicire pentru a depune contestaţia”, se precizează în răspunsul CEC. 

Blocul ACUM a contestat faptul că cei trei membri ai grupului de iniţiativă în susţinerea lui Veaceslav Burlac ar fi colectat legal semnăturile necesare. În particular, se invocă faptul că membrii grupului au luat cele 34 de liste de subscripţie pe 26 decembrie, ora 16.30 şi le-au adus completate cu 980 de semnături la Consiliul electoral de circumscripţie în mai puţin de 24 ore, la 27 decembrie, ora 14.00.

Autorii sesizării consideră că cei trei colectori fizic n-ar fi reuşit să adune atâtea semnături, în tocmai 17 localităţi, în perioada respectivă din care 11 ore sunt ore de noapte.

Potrivit reprezentanţilor Blocului ACUM, aceste semnături fie nu au fost adunate de colectorii autorizaţi, fie nu aparţin persoanelor indicate în liste, existând posibilitatea falsificării lor.

Similare
RECOMANDĂRI