Cei doi şoferi de ambulanţă din Dubăsari au fost reţinuţi pentru că ar fi încălcat aşa-zisele reguli de circulaţie în timpul pandemiei, impuse de Tiraspol
Sursa foto:newspmr.com Vizualizari:

Cei doi şoferi de ambulanţă din Dubăsari au fost reţinuţi pentru că ar fi încălcat aşa-zisele reguli de circulaţie în timpul pandemiei, impuse de Tiraspol

Cei doi şoferi de ambulanţă din stânga Nistrului, din satul Molovata Nouă, care au fost reţinuţi de aşa numitele organe de forţă transnistrene săptămâna trecută, au fost privaţi de libertate sub pretextul că ar fi încălcat regulile de circulaţie în timpul pandemiei de COVID-19 impuse de Tiraspol. Cei doi au fost condamnaţi la 15 zile de detenţie, spune Biroul Politici de Reintegrare.

Potrivit unui comunicat de presă, Biroul Politici de Reintegrare a sesizat autorităţile de aplicare a legii în legătură cu reţinerea a  celor doi şoferi de ambulanţă ce locuiesc în Molovata Nouă, caz despre care a anunţat Asociaţia Promo-LEX.

Biroul spune că imediat după ce a fost recepţionată informaţia din teren despre incident, viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a sesizat Misiunea OSCE la Chişinău, care a detaşat o echipă pentru a documenta situaţia la faţa locului.

La fel, negociatorul-şef a trimis un Brief în adresa tuturor participanţilor la procesul de negocieri în format „5+2”, unde a fost trecut incidentul şi instalarea posturilor ilegale în Zona de Securitate, iar delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control a abordat în acelaşi sens acest demers.

Biroul Politici de Reintegrare insistă pe toate căile de dialog pe eliberarea necondiţionată a celor două persoane şi eliminarea infrastructurii posturilor de control, instalate ilegal de către partea transnistreană.

Similare
RECOMANDĂRI